Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk cheesecake

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Fikon, kumquats och kiwifrukter bildar tillsammans en läcker smakkombination och gör denna cheesecake lite annorlunda och spännande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen: Smält matfettet. Blanda havregryn, mjöl och socker. Arbeta samman allt till en deg.
  2. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Ställ in i kylen ca 10 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bottnen på galler i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt den svalna.
  3. Gör fyllningen: Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Hacka fikonen. Blanda färskost, kesella, florsocker, fikonhack och limeskal till en smet.
  4. Ta upp gelatinbladen. Låt dem smälta i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna. Rör ner gelatinet i ostsmeten i en tunn stråle. Låt smeten halvstelna.
  5. Gör garneringen: Skölj varje kumquat noga i varmt vatten. Skiva dem. Skär, eller klipp, en skåra i vaniljstången. Koka upp socker och vatten. Lägg i vaniljstången, limesaft och kumquatsskivorna. Låt allt koka på svag värme tills fruktskivorna är genomskinliga.
  6. Ta upp kumquatsskivorna och vaniljstången. Låt dem kallna. Spara sockerlagen.
  7. Häll den halvstela fyllningen i formen. Låt kakan stelna helt i kylen cirka 1 timma.
  8. Skiva kiwifrukterna. Garnera kakan med syltad kumquats och kiwiskivor. Skeda sockerlag över hela kakan. Ta bort kanten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.