Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk kokos kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Låter smaskens, får ta och prova

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp mjölken och lägg i kokosen. Låt det stå och dra tills det svalnar. Dela den hela kycklingen i 8-1 0 bitar och bryn i smör i en stekpanna.
  2. Salta och peppra och låt kycklingen eftersteka under lock ca 20 min. Skala och klyfta löken. dela, kärna ur och strimla pepparn och paprikan. smält smör i en gryta. Lägg i grönsakerna och fräs dem några min.
  3. Häll kokosmjölken genom en sil direkt ner i grytan. pressa ur kokosen med en sked. Smaksätt med ingefära, gurkmeja och buljongtärning.
  4. Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten och rör ner det i grytan. Låt såsen koka upp under vispning. Lägg i kycklingen och låt grytan koka i 3 min. Smaka av med salt och servera direkt med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.