Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Extra god köttfärs

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Det går snabbt att förbereda den här goda rätten, som sköter sig själv i ugnen. Du har hela kvällsmaten på samma fat och inte mycket disk att ta hand om.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader Ta fram ett lågt ugnsfast fat, som har kanter, en mindre långpanna går också bra. Häll litet olivolja i botten. Töm ut köttfärsen i mitten på fatet och över den tömmer du ut burken med Palermosåsen( finns i hyllan med färdiga spagettisåser och dylikt i din affär). Knåda ihop köttfärsen med såsen, med våta händer sköljda i kallt vatten . Forma sedan en ås i mitten av fatet. Platta till den litet. Skala potatisarna och skär dem på längden i klyftor, åtta av varje potatis. Klyftorna placeras på båda sidor om köttfärslimpan. Strö över dem rosmarin och litet salt och ringla över dem litet olivolja. Ställ in fatet i het ugn. Känn ibland på potatisklyftorna med en gaffel om de är mjuka, för då är rätten klar. Det tar ca 30-35 minuter. Servera! Allt i ett, så behändigt. (Receptet hittade jag på och det blev ett av barnens favoritrecept).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.