Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader
Ta fram ett lågt ugnsfast fat, som har kanter, en mindre
långpanna går också bra. Häll litet olivolja i botten.
Töm ut köttfärsen i mitten på fatet och över den tömmer du ut burken med Palermosåsen( finns i hyllan med färdiga spagettisåser och dylikt i din affär).
Knåda ihop köttfärsen med såsen, med våta händer sköljda i kallt vatten .
Forma sedan en ås i mitten av fatet. Platta till den litet.
Skala potatisarna och skär dem på längden i klyftor, åtta av varje potatis.
Klyftorna placeras på båda sidor om köttfärslimpan.
Strö över dem rosmarin och litet salt och ringla över dem litet olivolja.
Ställ in fatet i het ugn. Känn ibland på potatisklyftorna med en gaffel om de är mjuka, för då är rätten klar. Det tar ca 30-35 minuter. Servera! Allt i ett, så behändigt. (Receptet hittade jag på och det blev ett av barnens favoritrecept).