Enkelt och otroligt god förrätt eller dubbla receptet och ät som en soppmåltid.
179 kalorier per portion
11 g fett
13 g protein
5 g kolhydrater
Instruktioner
- Ansa och finstrimla fänkålen med en mandolin eller osthyvel, lägg strimlet i iskallt vatten 10 minuter.
Pressa citronen, blanda citronjuice, olja, socker och salt.
Plocka och hacka dillen. Häll av fänkålen, blanda den med citrondressing och dill. Ställ kallt till servering.
- Koka ihop vatten, vin, fond, grädde och mjölk, smaka av med salt.
Plocka och mixa basilika och dill i den varma gräddblandnignen med en stavmixer strax före servering.
Tillsätt eventuellt kall mjölk för att få ett bättre skum.
- Lägg en liten hög fänkålssallad och räkor på varje tallrik, häll den skummiga soppan runt om. Klipp över krasse.
Publicerat den
8 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar