Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsbiffar med rödlöks- och äppelsalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Passa på i säsong och använd våra svenska goda äpplen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisen och skär den i klyftor, blanda med olivolja och salt. Lägg potatisklyftorna i en ugnssäker form och ställ in i ugnen 20-25 minuter. Vänd runt klyftorna 1-2 gånger under tiden.
  2. Blanda ägg, råriven potatis, kardemumma, mjölk och salt. Tillsätt nötfärsen och blanda. Forma färsen till 8 avlånga biffar, stek dem runt om i smör ca 5 minuter. Efterstek under lock ca 5 minuter.
  3. Skala och finhacka rödlöken, dela, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Blanda lök, äpple, citronjuice, citronskal, olivolja, persilja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera biffarna med potatisklyftor och salsan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.