Kvällens middag är enkel men speciell - ett krispigt lager av filodeg på en krämig och smakrik fyllning med färs, spenat och champinjoner.
Instruktioner
- Tina spenaten och filodegen. Sätt ugnen på 175 grader. Spreja en ugnsfast form som rymmer ca 1½ liter med olja.
- Smält hälften av smöret i en stor stekpanna. Fräs lök och vitlök två minuter, tillsätt champinjonerna och fräs ytterligare tre minuter. Lägg i färsen och bryn åtta-tio minuter. Smula färsen under tiden och krydda med salt och peppar.
- Blanda ner spenat, crème fraiche och timjan. Hetta upp och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Lägg över röran i den ugnsfasta formen.
- Smält resten av smöret. Pensla ett filodegsark med smält smör och lägg det över färsen i formen så att den är helt täckt. Skrynkla till filodegen. Gör på samma sätt med resten av arken.
- Grädda i ugnen cirka 20 minuter, tills fyllningen är genomvarm och bubblar och filotäcket är gyllene.
Publicerat den
3 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar