Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsgratäng med filotäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kvällens middag är enkel men speciell - ett krispigt lager av filodeg på en krämig och smakrik fyllning med färs, spenat och champinjoner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina spenaten och filodegen. Sätt ugnen på 175 grader. Spreja en ugnsfast form som rymmer ca 1½ liter med olja.
  2. Smält hälften av smöret i en stor stekpanna. Fräs lök och vitlök två minuter, tillsätt champinjonerna och fräs ytterligare tre minuter. Lägg i färsen och bryn åtta-tio minuter. Smula färsen under tiden och krydda med salt och peppar.
  3. Blanda ner spenat, crème fraiche och timjan. Hetta upp och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Lägg över röran i den ugnsfasta formen.
  4. Smält resten av smöret. Pensla ett filodegsark med smält smör och lägg det över färsen i formen så att den är helt täckt. Skrynkla till filodegen. Gör på samma sätt med resten av arken.
  5. Grädda i ugnen cirka 20 minuter, tills fyllningen är genomvarm och bubblar och filotäcket är gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.