Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsgratäng med squash.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En bra rätt som kan förberedas och sen göras färdig strax innan serveringen. Riktigt god!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär baconskivorna i strimlor. Hacka lök och vitlök. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av. Fräs lök, vitlök och färs tills färsen är smulig. Blanda i fond, vin, bacon och persilja. Smaka av med salt och peppar och koka på svag värme ca 10 minuter. Häll färsen i en smord ugnsform. Fördela tomaterna över.
  2. Sås: Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med grädde. Koka under omrörning några minuter. Blanda i osten. Häll såsen över färsen. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva squash och tomater. Fräs dem i olja och fördela över gratängen. Salta och peppra. Strö över osten. Hit kan du förbereda! Gratinera i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Garnera med persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.