- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En bra rätt som kan förberedas och sen göras färdig strax innan serveringen. Riktigt god!!!
Instruktioner
- Skär baconskivorna i strimlor. Hacka lök och vitlök. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av. Fräs lök, vitlök och färs tills färsen är smulig. Blanda i fond, vin, bacon och persilja. Smaka av med salt och peppar och koka på svag värme ca 10 minuter. Häll färsen i en smord ugnsform. Fördela tomaterna över.
- Sås:
Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med grädde. Koka under omrörning några minuter. Blanda i osten. Häll såsen över färsen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva squash och tomater. Fräs dem i olja och fördela över gratängen. Salta och peppra. Strö över osten.
Hit kan du förbereda!
Gratinera i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Garnera med persilja.
Publicerat den
27 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar