Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskost med vilda bär och pistachflarn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Oooh, så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mascarpone, crème fraiche, vaniljsocker och vaniljstänger till en jämn smet. Blanda i grädde och yoghurt.
  2. Låt massan rinna av i fyra melittafilter i kylskåpet eller i ett enda stort filter.
  3. Skölj av bären och kryddörterna i kallt vatten och låt rinna av på en handduk.
  4. Lägg de skalade pistaschnötterna i en sil. Doppa dem först i kokande vatten, sedan i iskallt vatten. Hacka dem. Häll strösocker, en droppe citron och 1 msk vatten i en kastrull. Smält sockret tills det är ljusbrunt. Häll ut det på smörgåspapper i längder, ca 20 cm. Kyl av.
  5. Lägg upp bären i en ring på en tallrik, dekorera med örterna, lägg färskosten i mitten, toppa med pistaschflarnen. Ringla över lite balsamvinäger.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.