Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färslimpa med fruktfyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig färslimpa med fyllning av äpplen och katrinplommon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv löken.
  2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt salt, peppar och lök.
  3. Arbeta färsen smidig tillsammans med mjöl, ägg och mjölk.
  4. Skala och kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor.
  5. Lägg hälften av färsen i en smord, ugnssäker form. Lägg på äppelklyftorna och katrinplommonen. Täck med resten av färsen. Klicka ev lite matfett över färsen.
  6. Grädda i ugn vid 200 grader i ca 45 minuter eller tills färslimpan fått vacker färg och verkar genomgräddad.
  7. Servera med kokt eller brynt potatis och rödkål eller brysselkål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.