Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorv med couscous, rostade grönsaker och vitlökscréme

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spännande rätt som ett alternativ när du vill byta ut klassikern falukorv med makaroner och ketchup.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala löken och sötpotatisen och dela i bitar. Dela även fänkål och paprika i bitar. Lägg sötpotatis och fänkål i en ugnsfast form och häll över olivolja, honung, salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Ta ut formen och lägg i paprika och lök, blanda om. Sätt in ugnen igen och rosta ytterligare 10-15 minuter.
  4. Koka undertiden couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda couscous och de rostade grönsakerna i en skål. Blanda olivolja och harissa och häll över couscousen. Blanda om.
  5. Skiva falukorven och stek den ett par minuter på varje sida. Blanda crème fraiche och pressad vitlök.
  6. Servera korven tillsammans med grönsakscouscousen och vitlökscrémen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.