Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farbror kristians goda bullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ett matigt bröd med mycket frön och fibrer. 287 kalorier per bulle

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna, låt svalna. Bryt jästen i bitar, blanda den med kallt vatten, sirap, olja, brödkrydda och dinkelmjöl. Kör blandningen i en hushållsassistent någon minut. Tillsätt lantvetemjölet lite i taget och låt maskinen gå ca 5 minuter.
  2. Tillsätt solrosfrön, linfrön och salt. Arbeta degen ytterligare några minuter. Täck med handduk och låt degen jäsa i 45 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i 2 bitar och rulla ut tjocka längder. Skär 16 bitar av varje, lägg på plåtar med bakplåtspapper och jäs övertäckta ytterligare 30-40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bullarna med ägget. Strö över flingsalt och pumpakärnor. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.