Ett matigt bröd med mycket frön och fibrer.
287 kalorier per bulle
Instruktioner
- Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna, låt svalna.
Bryt jästen i bitar, blanda den med kallt vatten, sirap, olja, brödkrydda och dinkelmjöl.
Kör blandningen i en hushållsassistent någon minut.
Tillsätt lantvetemjölet lite i taget och låt maskinen gå ca 5 minuter.
- Tillsätt solrosfrön, linfrön och salt. Arbeta degen ytterligare några minuter. Täck med handduk och låt degen jäsa i 45 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i 2 bitar och rulla ut tjocka längder. Skär 16 bitar av varje, lägg på plåtar med bakplåtspapper och jäs övertäckta ytterligare 30-40 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med ägget. Strö över flingsalt och pumpakärnor. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.
Publicerat den
11 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar