Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festbröd med örter

 
Skriv ut

Ett festligt bröd som även passar till vardags.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i degbunken. Häll i vattnet och rör tills jästen löser sig. Rör i Kesella, salt, honung, timjan och större delen av mjölet.
  2. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Arbete degen smidig på bakbordet. Tag undan en bit deg till garnering.
  4. Forma degen till en stor bulle. Lägg den på en smord plåt. Kavla ut degen till garneringen. Forma till stora blad. Klipp jack i kanterna. Forma resten av degen till ex veteax. Fäst dekorationerna med uppvispat ägg.
  5. Sätt ugnen på 250 grader. Lät brödet jäsa 30 min. Pensla garneringen och strö timjan över. Grädda brödet 5 min, sänk temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare 35 min. Låt brödet svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.