Ett festligt bröd som även passar till vardags.
Instruktioner
- Smula jästen i degbunken. Häll i vattnet och rör tills jästen löser sig. Rör i Kesella, salt, honung, timjan och större delen av mjölet.
- Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt ca 30 min.
- Arbete degen smidig på bakbordet. Tag undan en bit deg till garnering.
- Forma degen till en stor bulle. Lägg den på en smord plåt. Kavla ut degen till garneringen. Forma till stora blad. Klipp jack i kanterna. Forma resten av degen till ex veteax. Fäst dekorationerna med uppvispat ägg.
- Sätt ugnen på 250 grader. Lät brödet jäsa 30 min.
Pensla garneringen och strö timjan över.
Grädda brödet 5 min, sänk temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare 35 min. Låt brödet svalna på galler.
Publicerat den
30 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar