Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festbröd med zucchini och mozzarella

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Bjud gästerna på ett matigt, festligt bröd med grillad zucchini och mozzarella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl och arbeta degen i minst 10 minuter i maskin. Låt jäsa i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Skär zucchinin i tunna skivor på längden. Pensla dem med olivolja och grilla eller stek dem mjuka. Salta dem och låt svalna. Skär mozzarellan i tunna skivor.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till 1 cm tunn, rektangulär kaka, ca 30x20 cm. Fördela zucchiniskivorna över degen, strö lite flingsalt över och fördela sedan mozzarellabitarna över zucchinin.
  6. Rulla ihop degen från långändan till en tjock rulle och skär den i 12-14 bitar. Ställ bitarna tätt med snittytan upp i formen. Låt jäsa i ca 20 minuter.
  7. Strö över pinjenötter och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.