Bjud gästerna på ett matigt, festligt bröd med grillad zucchini och mozzarella.
Instruktioner
- Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Smula jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet.
Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl och arbeta degen i minst 10 minuter i maskin.
Låt jäsa i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär zucchinin i tunna skivor på längden. Pensla dem med olivolja och grilla eller stek dem mjuka. Salta dem och låt svalna. Skär mozzarellan i tunna skivor.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till 1 cm tunn, rektangulär kaka, ca 30x20 cm.
Fördela zucchiniskivorna över degen, strö lite flingsalt över och fördela sedan mozzarellabitarna över zucchinin.
- Rulla ihop degen från långändan till en tjock rulle och skär den i 12-14 bitar.
Ställ bitarna tätt med snittytan upp i formen.
Låt jäsa i ca 20 minuter.
- Strö över pinjenötter och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Låt svalna på galler.
Publicerat den
10 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar