Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festgryta på tjäder

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett bra recept att tillaga fågel på.Ni har säkert nån gammal tjäder tupp i frysen som behöver lagas till.Testa då mitt recept.

Ingredienser

Instruktioner

Skär tjäderköttet i 1-2 cm tjocka tärningar.Bryn det i smör,salta och peppra. Bryn svampen separat.Blanda vatten och buljongtärningen och häll det över det brynta köttet. Låt puttra tills köttet känns mört.(ej helt klart) Tillsätt skivade morötter och låt allt koka tills de mjuknar. Tillsätt sedan purjolök,paprika,majs ,syltlök,den brynta svampen och grädde. Låt puttra en liten stund. Servera med kokt potatis,vinbärsgele och inlagd gurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.