Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig bakpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En lyxig och lättgjord bakpotatis, passar perfekt en fredagskväll efter en intensiv vecka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Borsta och skölj potatisarna ordentligt. Pricka skalet med en gaffel så att ångan kan pysa ut. Lägg dem på ett ugnsfast fat och sätt in dem i nedre delen av ugnen. Baka ca 1 timma (för stor potatis 15-30 minuter längre). Kontrollera med en provsticka att de är färdiga.
  2. Hacka rödlök och lägg i en skål. Pressa i vitlök och hacka ner örterna. Spara ett par dillkvistar till garnering. Skär laxen i strimlor och blanda ner den i lök- och örtröran. Pressa i citronsaft. Blanda alltsammans med youghurten och krydda med salt och peppar.
  3. Ta ut potatisarna ur ugnen och skåra dem med en kniv. Lägg en sked av fyllningen i potatisen. Servera resten av fyllningen i en skål bredvid. Garnera med avokadotärningar, räkor och en dillkvist.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.