- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Rödspätta, dill, potatismos och räkor- allt i en form.
Instruktioner
- Ugn: 225 grader
- Potatismos: Skala och skär potatis i bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa med elvisp direkt i kastrullen. Tillsätt smör, äggulor och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
- Skala räkorna
- Sås: Blanda alla ingredienserna utom osten och koka upp under omrörning. Sjud såsen 3 min.
- Rulla ihop fiskfiléerna och lägg dom i en smord form. Salta och peppra. Låt formen stå i ugnen ca 10 min. Ta ut och häll av vätskan som bildas Spritsa moset utmed kanterna. Lägg på hälften av räkorna och häll över såsen. Strö över osten.
- Ställ in i ugnen igen. Gratinera tills ytan fått fin färg och fisken är genomstekt, ca 20 min.
Garnera med resten av räkorna och dill.
Publicerat den
17 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar