Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig fiskgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Rödspätta, dill, potatismos och räkor- allt i en form.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225 grader
  2. Potatismos: Skala och skär potatis i bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa med elvisp direkt i kastrullen. Tillsätt smör, äggulor och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala räkorna
  4. Sås: Blanda alla ingredienserna utom osten och koka upp under omrörning. Sjud såsen 3 min.
  5. Rulla ihop fiskfiléerna och lägg dom i en smord form. Salta och peppra. Låt formen stå i ugnen ca 10 min. Ta ut och häll av vätskan som bildas Spritsa moset utmed kanterna. Lägg på hälften av räkorna och häll över såsen. Strö över osten.
  6. Ställ in i ugnen igen. Gratinera tills ytan fått fin färg och fisken är genomstekt, ca 20 min. Garnera med resten av räkorna och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.