- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Rackarns goda munsbitar att bjuda på till champagne eller annat bubbel av lite torrare sort. Sätter gulkant på festen redan från början.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 140°. Finhacka den gula löken och smält ner den i smöret tills den mjuknat.
- Strimla och finhacka purjolöken. Förväll den någon minut i lättsaltat citronvatten. Låt purjolöken rinna av i trådsil.
- Vispa samman crème fraiche, ägg och äggulor, cheddarost, lök, salt, vitpeppar och riven muskot i en bunke. Tillsätt purjolöken och blanda väl.
- Smöra en 2-liters avlång bakform. Förse botten med ett smörat smörpapper. Häll i äggsmeten och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter tills den har stannat. Låt den kallna och skär den sedan i lagom munsbitar.
- Placera en hummerbit eller en klick valfri rom på toppen. Garnera med lite dill.
Publicerat den
13 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar