Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig torskrygg i panna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fisk när den är som godast och enklast. Servera torskryggen i panna med lite handplockade räkor så blir det ännu lyxigare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka av torsken med hushållspapper och krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja på högsta värme. Lägg i torsken och stek på hög värme, lägg i en klick smör och låt det smälta.
  2. Ös fisken med smöret och stek i 2-3 minuter, sänk därefter värmen och vänd på fisken. Stek i ytterligare 3 minuter och fortsätt att ösa torsken under tiden.
  3. Bryn resten av smöret tills det är gyllenbrunt och doftar härligt nötigt och sött. Hacka gurkan och äpplet och vänd ner i det brynta smöret med kaprisbären.
  4. Riv eller hacka de hårdkokta äggen. Skeda över det brynta smöret med grönsaker över fisken, fortsätt med ägg och avsluta med plockad dill.
  5. Servera fisken genast med potatispuré, kokt potatis eller bara ett gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.