Fisk när den är som godast och enklast. Servera torskryggen i panna med lite handplockade räkor så blir det ännu lyxigare!
Instruktioner
- Torka av torsken med hushållspapper och krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja på högsta värme. Lägg i torsken och stek på hög värme, lägg i en klick smör och låt det smälta.
- Ös fisken med smöret och stek i 2-3 minuter, sänk därefter värmen och vänd på fisken. Stek i ytterligare 3 minuter och fortsätt att ösa torsken under tiden.
- Bryn resten av smöret tills det är gyllenbrunt och doftar härligt nötigt och sött. Hacka gurkan och äpplet och vänd ner i det brynta smöret med kaprisbären.
- Riv eller hacka de hårdkokta äggen. Skeda över det brynta smöret med grönsaker över fisken, fortsätt med ägg och avsluta med plockad dill.
- Servera fisken genast med potatispuré, kokt potatis eller bara ett gott bröd till.
Publicerat den
9 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar