Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festliga filégrytan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En både snabb- och lättlagad gryta med fläskfilé. Riktig kalasmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla köttet. Skala och hacka löken. Tärna skinkan. Fräs köttet i lite matfett. Salta och peppra.
  2. Tillsätt lök och skinka och låt det brynas med några minuter. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och tomatpuré. Låt grytan puttra på svag värme ca 5 minuter.
  3. Tillsätt creme fraiche och låt allt koka upp. Smaka av. Strö över rosépeppar och kryddkrasse. Både nykokt pasta och ris passar till. Bjud också en tomatsallad till grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.