Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festliga hallonmuffins med gömma

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Saftiga muffins med färska hallon och gräddtopping. Gör toppingen syrligare genom att vispa créme fraiche riktigt hårt och spritsa över. Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en degbunke. Smält matfettet och vänd ner detta. Tillsätt äggen och rivet citronskal. Rör samman till en smet.
  3. Fördela halva mängden smet i muffinsformarna, placera gärna formarna i ett muffinsbleck. Lägg ner hallonen i formarna och klicka ner resterande smet.
  4. Grädda i ugnens mitt 20-22 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Vid servering: Spritsa över grädde och garnera med hallon och mynta/citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.