Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiberrika hurtbullar

 
  • Serverar: 20-22 portioner
Skriv ut

Nyttigt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda solroskärnor, linfrö och vatten i en bunke. Låt svälla någon timme.
  2. Värm försiktigt olja och filmjölk till 37 grader. Smula jästen och rör ut den i lite av den ljumma vätskan. Tillsätt resten av filen samt övriga ingredienser. Arbeta in mjölet i omgångar.
  3. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Arbeta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 2 rullar. Skär varje rulle i 10-11 jämnstora bitar. Forma dem till runda eller ovala bullar.
  4. Låt jäsa på bakpappersklädd plåt ca 15 minuter. Pensla med filmjölk och grädda i 225 ºC i 12-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.