Fikon och chokladmousse blir en fin dessert att bjuda gästerna på.
Instruktioner
- Skär bort den hårda kvisten på fikonen och skär fikonen i cm stora bitar. Koka bitarna i vatten, portvin och råsocker. 3-5 minuter. Red av med maizena utrört i kallt vatten. Låt svalna.
- Hacka och smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
Vispa upp äggulorna och äggvitorna i separata skålar. Vispa även grädden lätt. Vänd först i äggulorna i den smälta chokladen sedan äggvitan och sist grädden.
- Montering:
Vispa upp grädden. Varva fikonkompott, chokladmousse och grädde. Upprepa ytterligare en omgång med ett varv av ingredienserna. Toppa med grädde och pudra över kakao.
Skär upp fikonet i klyftor och lägg en klyfta på varje.
Publicerat den
15 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar