Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikon- och chokladmoussetriffel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fikon och chokladmousse blir en fin dessert att bjuda gästerna på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort den hårda kvisten på fikonen och skär fikonen i cm stora bitar. Koka bitarna i vatten, portvin och råsocker. 3-5 minuter. Red av med maizena utrört i kallt vatten. Låt svalna.
  2. Hacka och smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Vispa upp äggulorna och äggvitorna i separata skålar. Vispa även grädden lätt. Vänd först i äggulorna i den smälta chokladen sedan äggvitan och sist grädden.
  3. Montering: Vispa upp grädden. Varva fikonkompott, chokladmousse och grädde. Upprepa ytterligare en omgång med ett varv av ingredienserna. Toppa med grädde och pudra över kakao. Skär upp fikonet i klyftor och lägg en klyfta på varje.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.