Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikonmarmelad med vanilj

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegott på stark ost

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj fikonen och skär bort stjälken och blomfästet. Skär fikonen i små bitar och lägg i en kastrull.
  2. Tillsätt vatten, citronskal och citronsaft. Låt allt koka med lock c:a 10 min.
  3. Blanda fruktpektinet med 3 msk socker och rör ner i kastrullen. Låt det koka 1 min.
  4. Tillsätt resten av sockret och låt det koka c:a 5 min. utan lock.
  5. Rör i vaniljsockret.
  6. Häll upp i rena burkar och sätt på lock.
  7. Förvara i kylskåp.
  8. Jag valde att mixa marmeladen innan jag blandade i socker och fruktpektin, för jag ville inte ha stora bitar alls. Men gör som du vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.