Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filéspett med katrinplommon och pepparrotskryddat äppelmos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskkött passar extra bra att grilla. Bacon och katrinplommon ger mustighet åt spetten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 º. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och lägg det i hälften av marinaden.
  2. Skrubba potatisen. Dela den ev. och blanda med resten av marinaden i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  3. Blanda äppelmos och riven pepparrot.
  4. Halvera baconskivorna och linda dem runt katrinplommonen. Varva 2 bitar kött och 2 baconrullar på 8 små grillspett av trä. Grilla på grill eller i grillpanna cirka 2 minuter på varje sida.
  5. Blanda potatisen med salladen. Servera med de nygrillade spetten, pepparrotsmoset och gärna extra pepparrot.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.