Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filmjölkslimpor med morot och linfrön

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 2 timmar 10 minuter
Skriv ut

Jäsfritt bröd från Lagalätt.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Rör filmjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken. Tillsätt morötterna, blanda ordentligt med mjölet. Smörj 3 avlånga formar (á 11/2 liter) Fördela den kladdiga degen i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i 1-1/2 timme. Känn med provsticka när brödet är torrt. Ta ut och pensla limporna med vatten. Stjälp upp dem på ett galler och låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Disen 5 maj 2009

    Jättegott och saftigt bröd. Jag hade bara två formar och det gick lika bra. Högsta betyg för detta goda bröd. Vill du så lägger jag in en bild. Hör av dig i så fall. Tack för receptet. Kram Disen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.