En jättebra formfranska att rosta, brödet håller i flera dagar pga den ganska långa jästiden.Satsen ger ett bröd. Receptet går bra att dubblera.
Instruktioner
- Häll salt, ljummet vatten i en degbunke, smula i jästen och lös upp den i vattnet. Häll i olja och mjöl. Arbeta snabbt ihop degen, den skall vara rätt kladdig..
Lägg en bakduk över bunken och låt den jäsa i minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en avlång brödform. Forma hastigt degen till limp-form och lägg ner i formen. Låt jäsa under bakduk tills ugnen blivit varm. Grädda i ca 40 minuter. Stjälp upp franskan på galler och låt den svalna utan bakduk. Brödskorpan blir på så vis knaprigare och lite hårdare, vilket ocskå gör brödet hållbarare. Förvaras i plastpåse.
Publicerat den
8 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar