Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fin formfranska

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En jättebra formfranska att rosta, brödet håller i flera dagar pga den ganska långa jästiden.Satsen ger ett bröd. Receptet går bra att dubblera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll salt, ljummet vatten i en degbunke, smula i jästen och lös upp den i vattnet. Häll i olja och mjöl. Arbeta snabbt ihop degen, den skall vara rätt kladdig.. Lägg en bakduk över bunken och låt den jäsa i minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Smörj en avlång brödform. Forma hastigt degen till limp-form och lägg ner i formen. Låt jäsa under bakduk tills ugnen blivit varm. Grädda i ca 40 minuter. Stjälp upp franskan på galler och låt den svalna utan bakduk. Brödskorpan blir på så vis knaprigare och lite hårdare, vilket ocskå gör brödet hållbarare. Förvaras i plastpåse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.