Vi kallar denna rätt för kållåda, en traditionel finsk rätt, mättande och god
Instruktioner
- Strimla kålen ganska smått. Koka riset med köttbuljong nästan klart i en stor gryta eller kastrull. Under tiden bryn köttfärsen tillsammans med löken, salta och peppra.
- Lägg kål över riset i omgångar, salta lite och smula en del av buljongtärningar på vaje varv samt svartpepparkorn eventuellt kryddpepparkorn, upprepa tiils all kål är i grytan, rör om mellan varven ända från botten så att riset inte fastnar i botten.
- Lägg på locket och låt puttra tills kålen har mjuknat, rör om ganska ofta Blanda köttfärsen i. Till sist rör du i mörk sirap (efter smak, jag vill gärna, att det smakar lite sött) Koka inte efter att du tillsatt sirap.
Om det är mycket vätska, kan du ösa med hålslev allt i en smord ugnsform och låt stå i 175 grader ca en timme. Rör om ibland så bryns rätten bäst.
Publicerat den
29 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar