Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk i citronsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En enkel rätt som till stor del sköter sig själv. Fisken kan man variera efter pris, smak och miljöansvar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fiskblocket i en eldfast form.
  2. Salta, pressa över saften av en citron och häll på ca 1/2 dl vatten.
  3. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in ugnen.
  4. Temperatuen ska vara 200 -225 grader. Låt fisken bli vit. ( Det tar ca 25 min)
  5. Vispa ihop mjölk, salt och vetemjöl i en kastrull. Häll i spadet som bildats i fiskformen.
  6. Låt allt koka ihop till en sås.Lägg broccolin runt fisken i formen. Häll över såsen. Lägg ev. över tomatskivor.
  7. Ställ in gratängen i 250 grader 5 -8 min. ( Såsen ska få lite ljusbrun färg.) Servera med kokt ( ev pressad) potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.