Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk i kryddig kokossås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Thailänsk fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp olja i en wok. Fräs krossad vitlök, torkad ingefära, gurkmeja och finhackad chili. Rör om i kryddorna medan de steks.
  2. Tillsätt buljong, kokosmjölk, ingefära och citrongräs och koka upp det. Tillsätt fisk, vrid ner värmen och låt det sjuda i ca. 10 min. under lock (eller tills fisken är färdigkokt). Ta bort ingefära och citrongräsbitar.
  3. Ta upp fiskbitarna med en hålslev (se till så att de inte faller sönder) och lägg dem i en serveringsskål med lock på.
  4. Koka upp såsen och den koka i 5 min. Ta bort såsen från värmen. Rör i fisksås och tunna skivor av salladslök. Häll såsen över fisken i skålen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.