Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med mustig tomatsås och potatistoppar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lättlagad, nyttig och enkel fiskgratäng som har det mesta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med elvisp direkt i kastrullen. Tillsätt mjölk, smör och äggula till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Spritsa moset i en gratängform.
  3. Lägg den tinade fisken i mitten av formen. Stek den hackade vitlöken i lite olja i en kastrull. Tillsätt passerade tomater, salt, peppar och timjan. Häll tomatsåsen över fisken. Strö över riven parmesanost.
  4. Ställ in formen i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Servera gärna med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.