Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskkakor med chili och citrongräs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Citrongräset har en aromatisk och frisk smak som passar bra till fisk och skaldjur. Ös på med mer chili om du gillar hetta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i grova bitar. Ansa och ta bort torra blad och skär bort ca 2 cm längst ner på citrongräset. Finhacka resten.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Mixa snabbt ihop fisk, citrongräs, 1 msk finhackad chili, pressad vitlök, ½ dl finhackad koriander, ägg och 1 tsk salt i en matberedare.
  4. Forma till 12 fiskkakor. stek dem i 3 msk olja ca 2 minuter per sida.
  5. Blanda soja med 1 tsk finhackad chili och 1 msk finhackad koriander.
  6. Servera fiskkakorna med sojasås, sallad, limeklyftor och ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.