Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa à la Lofoten

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En krämig mäktig soppa

Ingredienser

Instruktioner

Skala morötterna och koka de skivade morotsslantarna ”aldente”. Ställ åt sidan. Under tiden morötterna kokas fräses löken tillsammans med smöret. Löken får inte få färg, tillsätt sedan ca 2 dl. av vinet och låt lök o vin puttra tills löken är mjuk. Tillsätt därefter Creme Fraiche, mjölk, grädde, resten av vinet och buljongtärningarna. Låt soppan koka upp. Under tiden soppan kokar upp, skär fiskfiléerna i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg i morötterna då soppan kokar, red av om soppan önskas tjockare. Några minuter före servering , ge soppan ett uppkok och lägg i fisken, låt soppan åter komma i kok 1-2 minuter( se till att fisken är kokt) Lägg räkorna i botten av tallriken vid serveringen och slå soppan över. Strö lite tunt skivad purjolök ovanpå före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • wonna 25 september 2009

    Mmmm.....Jättegod soppa som på Restaurang! Den kommer att lagas många gånger. Tack.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.