Instruktioner
Skala morötterna och koka de skivade morotsslantarna ”aldente”. Ställ åt sidan.
Under tiden morötterna kokas fräses löken tillsammans med smöret. Löken får inte få färg, tillsätt sedan ca 2 dl. av vinet och låt lök o vin puttra tills löken är mjuk.
Tillsätt därefter Creme Fraiche, mjölk, grädde, resten av vinet och buljongtärningarna. Låt soppan koka upp.
Under tiden soppan kokar upp, skär fiskfiléerna i ca 2x2 cm stora bitar.
Lägg i morötterna då soppan kokar, red av om soppan önskas tjockare.
Några minuter före servering , ge soppan ett uppkok och lägg i fisken, låt soppan åter komma i kok 1-2 minuter( se till att fisken är kokt)
Lägg räkorna i botten av tallriken vid serveringen och slå soppan över. Strö lite tunt skivad purjolök ovanpå före servering.
Mmmm.....Jättegod soppa som på Restaurang! Den kommer att lagas många gånger. Tack.