- Serverar: 6-10 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Mycket god soppa som sköter sig själv på sipsen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på ca 200 grader.
Lägg fisken i en ungsäkerform salta, lägg på 5 stjälkar dill häll ca 2 1/2 dl vittvin och 2 1/2 dl vatten över fisken. Sätt in formen med fisken i ugnen använd en termometer i fisken så du ser när den är klar.
- Under tiden grovriver du morötter, kålrot, rotselleri.
Hackar bleksellerin, skiva purjolök och gul lök.
Finhacka resten av dillen.
- När fisken är klar börjar du med detta.
Smält smör i en stor kastrull häll ned saffran, alla grönsaker, pressa ned vitlöken fräs en stund utan att det tar färg.
- Tag spadet (fiskbuljongen) som fisken kokat i och häll ned i grytan späd med mera vin och vatten, strö över dillen och salt efter smak. Låt koka under lock tills grönsakerna är klara.
- Smaksätt med grädde ev. örtkryddor sist stoppa ned fisken i bitar. Servera med crème frech eller aioli.
Publicerat den
31 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar