Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa Källans

 
  • Serverar: 6-10 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Mycket god soppa som sköter sig själv på sipsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på ca 200 grader. Lägg fisken i en ungsäkerform salta, lägg på 5 stjälkar dill häll ca 2 1/2 dl vittvin och 2 1/2 dl vatten över fisken. Sätt in formen med fisken i ugnen använd en termometer i fisken så du ser när den är klar.
  2. Under tiden grovriver du morötter, kålrot, rotselleri. Hackar bleksellerin, skiva purjolök och gul lök. Finhacka resten av dillen.
  3. När fisken är klar börjar du med detta. Smält smör i en stor kastrull häll ned saffran, alla grönsaker, pressa ned vitlöken fräs en stund utan att det tar färg.
  4. Tag spadet (fiskbuljongen) som fisken kokat i och häll ned i grytan späd med mera vin och vatten, strö över dillen och salt efter smak. Låt koka under lock tills grönsakerna är klara.
  5. Smaksätt med grädde ev. örtkryddor sist stoppa ned fisken i bitar. Servera med crème frech eller aioli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.