Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa med apelsin och stjärnanis

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Timjan- och vitlöksdoftande räktopping gör soppan extra festlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla purjolöken grovt och skär fisken i bitar. Vispa ihop mjöl och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning.
  2. Tillsätt fond, grädde, stjärnanis, sambal oelek och apelsinskal. Lägg i fisk och purjolök. Låt soppan sjuda 3-5 minuter.
  3. Grovhacka räkorna och blanda med timjan och finhackad vitlök. Toppa med räkblandningen vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • evaullabritt 16 december 2014

    En god soppa, men apelsinsmaken blev alltför svag. Antingen tar man mer citronskal eller strimlar det i stället för att riva, så att man får några skalbitar att tugga på. Tack för ett bra recept.

  • Fin 16 december 2014

    Vad roligt att du tyckte om den :) Vissa vill ha mindre apelsinsmak och vissa mer. Det är bara att smaka av och tillsätta. De brukar ju säga att smaken är som baken = Delad :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.