Chutney är perfekt att servera tillsammans med fläskkött eftersom sötman från löken tar fram de bästa smakerna i köttet.
Instruktioner
- Strö sockret över den hackade vitlöken. Pressa vitlöken mot skärbrädan med den platta sidan på kniven tills det blir en pasta. Dela chilifrukten i två delar och ta bort fröna.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och sätt ner till svag värme.
Tillsätt löken och bryn i 5 minuter, rör om då och då.
- Tillsätt vitlöken, chilifruktshalvorna och vinäger. Sjud i 10-15 minuter tills löken har mjuknat. Tillsätt mer vinäger om blandningen kräver mer vätska. Ta bort chilifrukten.
- Putsa fjärilskotletterna medan chutneyn kokar. Grilla eller stek kotletterna efter egen smak.
- Servera kotletterna med lökchutney, persilja och ev ångkokta grönsaker. Krydda med svartpeppar om så önskas.
Publicerat den
2 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar