Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fjärilskotlett med lökchutney

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Chutney är perfekt att servera tillsammans med fläskkött eftersom sötman från löken tar fram de bästa smakerna i köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strö sockret över den hackade vitlöken. Pressa vitlöken mot skärbrädan med den platta sidan på kniven tills det blir en pasta. Dela chilifrukten i två delar och ta bort fröna.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och sätt ner till svag värme. Tillsätt löken och bryn i 5 minuter, rör om då och då.
  3. Tillsätt vitlöken, chilifruktshalvorna och vinäger. Sjud i 10-15 minuter tills löken har mjuknat. Tillsätt mer vinäger om blandningen kräver mer vätska. Ta bort chilifrukten.
  4. Putsa fjärilskotletterna medan chutneyn kokar. Grilla eller stek kotletterna efter egen smak.
  5. Servera kotletterna med lökchutney, persilja och ev ångkokta grönsaker. Krydda med svartpeppar om så önskas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.