Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderblomssaft á la Inkeri

 
Skriv ut

Detta är ett gammalt recept som är så bra

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plocka fläderblommorna och befria dem från skaft. Lägg dem i en vid glas plast skål. Häll över sockret och den pressade citronsaften. Skaka skålen så att sockret blir jämnt fördelat, slå över det kokande vattnet. Tillsätt citronsyra och atamon. Rör blandningen länge och noga så att all socker är löst, ställ skålen svalt och täck den med en handduk. Låt blandningen stå i 4 dygn, glöm inte att röra om i skålen ett par gånger dagligen. Tappa upp saften på väl rengjorda flaskor
  2. Lycka till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.