Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flädersaft med vanilj

 
Skriv ut

En smak av sommar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skaka bort insekter och skräp från de klasarna. Lägg blomklasarna i en stor bunke som rymmer minst 5 liter.
  2. Borsta citronerna i varmt vatten.Skiva citronerna tunt och lägg ner skivorna tillsammans med fläderblommorna. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg ner fröna tillsammans med stången i bunken.
  3. Koka upp vattnet, rör ner socker och citronsyra tills allt löst sig.
  4. Häll den heta vätskan över fläderblommorna och citronskivorna.
  5. Täck med lock och låt saften svalna. Ställ den sedan kallt/svalt i 3-4 dagar.
  6. Sila saften och häll upp den på väl rengjorda flaskor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.