Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod fläskfilégryta att bjuda på. Väldigt enkel att laga då den sköter sig själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att ställa ugnen på 200°.
  2. Putsa fläskfilén från hinnor och skär sedan ut lagom stora biffar och banka dem platta.
  3. Vänd dem i ägg och mjöl och stek dem sedan tills de får en fin yta. Lägg dem därefter i ugnsform och in i ugnen som håller på att bli varm.
  4. Häll i grädden i stekjärnet och i med färskosten och låt den smälta. Därefter smakar man av med dijonsenap efter egen smak. Salt och peppar efter hur man vill. Låt koka upp.
  5. Häll ner såsen över fläskfiléerna och skiva champinjoner och lägg över. In i ugnen i ca 30 min.
  6. Servera med pasta, ris eller kroketter och en kall sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.