Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé i ädelostsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel favoriträtt som dessutom inte gör plånboken allt för lätt. Mycket gott till helgen tillsammans med klyftpotatis och en enkel sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader och klyfta potatisen. Lägg den i en hög på en ugnsplåt och salta, peppra och häll över några matskedar olivolja. Blanda runt ordentligt och sprid sedan ut över plåten och sätt in i ugnen. Potatisen behöver mellan 30-45 minuter i ugnen.
  2. Putsa fläskfilén från överflödigt fett och skär den sedan i skivor som du sedan steker i smör tills dem är genomstekta och fått fin färg i stekpanna. Lägg sedan över den på en tallrik och diska pannan. Därefter lägger du i smöret och smular ner osten i stekpannan och låter dem smälta någorlunda. Därefter häller du över grädden, salta och peppar och vispar samman allting så att osten smälter ordentligt. Därefter häller du på konjaken och låter allting koka samman i 10 minuter så att såsen hinner tjockna.
  3. Därefter lägger du i fläskfilén i såsen och det är färdigt att servera. Jag brukar äta denna rätten med klyftpotatis och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.