Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé i rödvinssås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-7 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Suverän vid högtidliga tillfällen. Kan med fördel lagas dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillagning: Dela fläskfiléerna i 2,5-3cm tjocka skivor. Tryck ut dem lite med handen. Salta och peppra. Stek filéerna Brynes i c:a 2,5 min på varje sida (skall vara svagt rosa inuti) Stek champinjonerna samt stek även charlotten löken (som först har förvällts) Koka ihop såsen samt red den med mjölet och smaka av den med vinbärsgelén och chilisåsen.
  2. De stekta fläsk filéerna lägges i en eldfast form. Lägg över de stekta champinjonerna och chalotten löken . Häll över såsen.
  3. Allt detta kan lagas dagen innan. Värm då köttet i en eldfast form med folie över 125-150 grader i c:a 20-25 min. Värm såsen i pannan. Häll detta över köttet, samt sätt in formen i ugnen en liten stund innan serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Smulpajen 10 augusti 2008

    En kalasgod rätt! Ingredienserna "gifter sig" bra med varandra. Rikligt med sås, det gillar jag!

  • hnas 10 mars 2012

    suveränt gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.