- Serverar: 6-7 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Suverän vid högtidliga tillfällen. Kan med fördel lagas dagen innan.
Instruktioner
- Tillagning:
Dela fläskfiléerna i 2,5-3cm tjocka skivor. Tryck ut dem lite med handen.
Salta och peppra.
Stek filéerna
Brynes i c:a 2,5 min på varje sida (skall vara svagt rosa inuti)
Stek champinjonerna samt stek även charlotten löken (som först har förvällts)
Koka ihop såsen samt red den med mjölet och smaka av den med vinbärsgelén och chilisåsen.
- De stekta fläsk filéerna lägges i en eldfast form.
Lägg över de stekta champinjonerna och chalotten löken .
Häll över såsen.
- Allt detta kan lagas dagen innan. Värm då köttet i en eldfast form med folie över 125-150 grader i c:a 20-25 min. Värm såsen i pannan. Häll detta över köttet, samt sätt in formen i ugnen en liten stund innan serveringen.
Publicerat den
16 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En kalasgod rätt! Ingredienserna "gifter sig" bra med varandra. Rikligt med sås, det gillar jag!
suveränt gott.