Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med citrus och brysselkål

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Brysselkålen är som finast just nu och en riktig C-vitamin kick.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba och halvera potatisen. Lägg den i en stor ugnsäker form. Blanda i olja, timjan, salt och peppar. Baka mitt i ugnen ca 10 minuter. Skölj, ansa och dela brysselkålen. Dela kumquatsen. Putsa fläskfilén Bryn den runt om i smör i en stekpanna till fin färg. Salta och peppra. Tillsätt brysselkål och kumquats till potatisen. Lägg i fläskfilén och baka ytterligare ca 20 minuter i ugn. Fräs löken mjuk och "karamellig" i olja och salt. Slå över vinäger och vatten, låt puttra några minuter. Ta ut formen ur ugnen och låt fläskfilén vila några minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.