Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med osttopping och rotfruktspytt

 
Skriv ut

Rotfruktspytt kräver lite skalande och hackande men är alltid uppskattat. Här serveras den med fläskfilé med tomat- och mozzarellaosttopping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatis och rotfrukter. Stek dem halvmjuka i omgångar i smöret. Flytta över dem i en bakpappersklädd plåt med lite olja. Ringla över honung, krydda och låt steka vidare mitt i ugnen i 225º ca 20 min. Rör då och då.
  2. Fläskfilé: Putsa filéerna, salta och peppra dem runtom. Hetta upp matfettet i en panna och bryn filéerna gyllene. Skiva filéerna och lägg dem i en smord ugnsfast form.
  3. Topping: Tärna mozzarellaost och tomater. Blanda tomater, ost och pinjenötter. Strö detta över filéerna och gratinera mitt i ugnen 20-25 min.
  4. Servera pytten med filéerna och en klick turkisk yoghurt. Garnera med kryddgrönt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.