Rotfruktspytt kräver lite skalande och hackande men är alltid uppskattat. Här serveras den med fläskfilé med tomat- och mozzarellaosttopping.
Instruktioner
- Skala och tärna potatis och rotfrukter. Stek dem halvmjuka i omgångar i smöret. Flytta över dem i en bakpappersklädd plåt med lite olja. Ringla över honung, krydda och låt steka vidare mitt i ugnen i 225º ca 20 min. Rör då och då.
- Fläskfilé: Putsa filéerna, salta och peppra dem runtom. Hetta upp matfettet i en panna och bryn filéerna gyllene. Skiva filéerna och lägg dem i en smord ugnsfast form.
- Topping: Tärna mozzarellaost och tomater. Blanda tomater, ost och pinjenötter. Strö detta över filéerna och gratinera mitt i ugnen 20-25 min.
- Servera pytten med filéerna och en klick turkisk yoghurt. Garnera med kryddgrönt.
Publicerat den
27 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar