Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med ris och aromsmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett härligt allt-i-ett paket som är enkelt att göra och det smakar gudomligt. Aromsmöret sätter pricken över i:et.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Putsa filén från hinnor och krydda runt om med salt och peppar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och bryn filén runtom. Halvera tomaterna och hacka basilikan.
  3. Blanda riset med salladen, tomaterna, citronskalet, olivoljan och basilikan. Salta och peppra. Så här långt kan man förbereda i god tid.
  4. Lägg upp 4 ark aluminiumfolie, 40x40 cm på arbetsbänken och fördela risblandningen påa arken. Skiva fläskfilén och fördela ovanpå. Vik ihop paketen och värm i ugnen ca 20 minuter. Om ingredienserna är kalla behövs det längre tid.
  5. Blanda ingredienserna till smöret och smaka av med salt och peppar. Ta ut paketen, klicka smöret ovanpå och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.