Enkel njutning och minimal arbetsinsats.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
Putsa fläskfilén och gnid in köttet med salt och peppar. Dela vitlöken i klyftor, behåll skalet på.
Bryn köttet i olja med vitlöken. Stick in en köttermometer och stek mitt i ugnen till 68 grader innertemperatur, ca 30 minuter.
Låt vila 5 minuter före servering.
- Skär bort roten på kålen. Skiva kålen tunt och koka mjuk i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Ta upp och kyl kålen i isvatten.
Värm kålen i olivolja och tillsätt timjan och citronskal. Krydda med salt.
- Bryn smöret i en stekpanna tills det fått fin färg och börja dofta nötter. Blanda i nötter och potatis precis före servering.
Skär köttet i skivor och servera med vitlöksklyftor, kål och nötpotatis.
Publicerat den
5 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar