Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med spetskål och brynt hasselnötssmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel njutning och minimal arbetsinsats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Putsa fläskfilén och gnid in köttet med salt och peppar. Dela vitlöken i klyftor, behåll skalet på. Bryn köttet i olja med vitlöken. Stick in en köttermometer och stek mitt i ugnen till 68 grader innertemperatur, ca 30 minuter. Låt vila 5 minuter före servering.
  2. Skär bort roten på kålen. Skiva kålen tunt och koka mjuk i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Ta upp och kyl kålen i isvatten. Värm kålen i olivolja och tillsätt timjan och citronskal. Krydda med salt.
  3. Bryn smöret i en stekpanna tills det fått fin färg och börja dofta nötter. Blanda i nötter och potatis precis före servering. Skär köttet i skivor och servera med vitlöksklyftor, kål och nötpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.