En god gryta med lite spännande smakblandning som fläskfilé, korv, soja, apelsiner och persilja.
Instruktioner
- Putsa fläskfilén och skär den i 1–2 cm tjocka skivor. Skär korven i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
- Krydda köttet med rosmarin, salt och peppar. Bryn det i omgångar i 1–2 msk matfett i en stekpanna. Ta upp köttet och lägg det i en gryta. Stek korv och lök i matfettet som är kvar i pannan. Flytta över allt till grytan.
- Vispa samman buljong och majsstärkelse. Häll blandningen plus 1 dl färskpressad apelsinjuice i stekpannan under omrörning.
- Smaksätt med soja och honung. Låt skyn koka ihop. Smaka av.
- Häll skyn över köttet i grytan. Lägg på lock och låt sjuda 5–10 minuter.
- Skär hinnfria klyftor av 2 apelsiner och lägg i grytan. Strö över bladpersilja. Servera gärna med färdigköpta potatiskroketter, t ex vitlöks-, och sockerärter eller haricots verts.
Publicerat den
27 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar