Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégryta med paprikakorv och apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god gryta med lite spännande smakblandning som fläskfilé, korv, soja, apelsiner och persilja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén och skär den i 1–2 cm tjocka skivor. Skär korven i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
  2. Krydda köttet med rosmarin, salt och peppar. Bryn det i omgångar i 1–2 msk matfett i en stekpanna. Ta upp köttet och lägg det i en gryta. Stek korv och lök i matfettet som är kvar i pannan. Flytta över allt till grytan.
  3. Vispa samman buljong och majsstärkelse. Häll blandningen plus 1 dl färskpressad apelsinjuice i stekpannan under omrörning.
  4. Smaksätt med soja och honung. Låt skyn koka ihop. Smaka av.
  5. Häll skyn över köttet i grytan. Lägg på lock och låt sjuda 5–10 minuter.
  6. Skär hinnfria klyftor av 2 apelsiner och lägg i grytan. Strö över bladpersilja. Servera gärna med färdigköpta potatiskroketter, t ex vitlöks-, och sockerärter eller haricots verts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.