Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégryta med vin och enbär

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En annorlunda smak till fläskfilén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn smöret i en gryta och bryn fläskfilén, skuren i 1½ cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar. Skala löken, går lättast om den först kokas några minuter i lättsaltat vatten.
  2. Lägg ner löken i grytan och låt den fräsa någon minut tillsammans med köttet. Tillsätt basilika och grovt stötta enbär och späd med rödvin eller buljong. Låt alltsammans småkoka under lock ca 15 min. Rör ut potatismjölet med lite vatten och vispa ner redningen i skyn. Låt såsen koka upp.
  3. Servera gärna med stekt eller kokt potatis, tomatsallad, inlagd gurka och rönnbärsgelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.