Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotlett i apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Enkelt och lättlagat - frisk smak av apelsin. Passa på när din lokala affär har extrapris på fläskkotletter. Då blir det en billig och god veckomiddag. Öka på mängden lite så räcker den till matlådan nästa dag. Bon apetit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva en av apelsinerna i 3-4 mm tjocka skivor. Klipp drygt hälften av timjanen grovt. Varva apelsin, timjan, kött till du har en stapel. Trä en plastpåse över och massera lite innan du låter köttet vila en stund - minst en halvtimme, gärna två-tre timmar.
  2. Stek köttet och apelsinskivorna i samma panna på medelhög värme. Varva i uppläggningsfatet.
  3. När du stekt allt kött kan du hälla av den sky som bildas i uppläggningsfatet ned i stekpannan. Pressa de återstående apelsinerna i pannan och tillsätt buljongtärningarna. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Reducera några minuter innan du tillsätter kaffegrädden. Vill du ha en tjockare sås kan du toppreda med exempelvis Maizena redning.
  4. Perfekt till kokt potatis en kväll i april.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.