- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Enkelt och lättlagat - frisk smak av apelsin. Passa på när din lokala affär har extrapris på fläskkotletter. Då blir det en billig och god veckomiddag. Öka på mängden lite så räcker den till matlådan nästa dag. Bon apetit!
Instruktioner
- Skiva en av apelsinerna i 3-4 mm tjocka skivor. Klipp drygt hälften av timjanen grovt. Varva apelsin, timjan, kött till du har en stapel. Trä en plastpåse över och massera lite innan du låter köttet vila en stund - minst en halvtimme, gärna två-tre timmar.
- Stek köttet och apelsinskivorna i samma panna på medelhög värme. Varva i uppläggningsfatet.
- När du stekt allt kött kan du hälla av den sky som bildas i uppläggningsfatet ned i stekpannan. Pressa de återstående apelsinerna i pannan och tillsätt buljongtärningarna. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Reducera några minuter innan du tillsätter kaffegrädden. Vill du ha en tjockare sås kan du toppreda med exempelvis Maizena redning.
- Perfekt till kokt potatis en kväll i april.
Publicerat den
12 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar