Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotlett med äpple och russin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kotletterna tillagas här med en fyllning med äpple, salvia och russin. Det blir både saftigt och känns fräscht utan att det krävs en stor arbetsinsats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spreja en ugnsfast form, ca 33x22 cm, med olja. Skär ett djupt snitt som är ca 5 cm långt på sidan av varje kotlett. Snittet ska gå nästan ända ner till benet. Skala och tärna äpplet fint, det ska bli ca 2 dl äppletärningar.
  2. Salta och peppra kotletterna rejält. Blanda ströbröd, 3 msk äpplejuice, äppletärningar, salvia, russin och smör i en skål, salta och peppra. Blanda väl och portionera upp fyllningen i fickorna på kotletterna.
  3. Placera kotletterna i formen och häll över resten av äpplejuicen. Täck formen med aluminiumfolie och ugnsstek 15 minuter. Ta av foliet och stek ytterligare 25 minuter tills kotletterna är genomstekta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.