Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkottletter med indiska smaker.

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Tog vad jag hade hemma och provade detta. Chilin har jag odlat själv men det går med den i affären också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att mortla peppar, limeblad, chilipulver, senapsfrön, spiskumin och lagerblad. Hacka vitlök, ingefära och chili och mixa detta med tomatpuré, yoghurt och ketchup till en pasta.
  2. Krydda kottletterna med salt och klappa in det i köttet.
  3. Hetta upp en panna eller gjutjärngryta med olja och häll i de torra kryddorna och låt senapsfröna knäppa en stund.
  4. Lägg på köttet och låt bryna hastigt på båda sidorna, slå på de krossade tomaterna. Slå på vitlökspastan och sänk vämen till låg hetta. Koka under lock i en och en halvtimme.
  5. Jag tänker äta detta med ris men varför inte potatis eller pasta.
  6. Nu får vi hoppas detta blir gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.