Bjud på pepparbiff nästa gång du har fest. Men lämna svart- och vitpeppar därhän. Grönpeppar ska det vara. Med en fyllig gräddsås spetsad med lite konjak. Får du både biffen och gästerna att tända till.
Instruktioner
- Krossa grönpepparkornen i en mortel och hacka löken.
Gnid in köttet på bägge sidor med pepparn och löken. Kryddorna ska pressas in i köttet.
Bryn matfettet i en stekpanna. Lägg i biffarna när fettet är gyllenbrunt.
Bryn dem väl på ena sidan, vänd dem och salta lätt.
Bryn sedan biffarna på andra sidan och salta.
Lägg upp biffarna på ett fat och håll dem varma.
Häll grädden i stek pannan och låt den koka ihop till en simmig sky. Späd med buljongen.
Häll över skyn i en skål, torka ur stekpannan.
Lägg tillbaka biffarna, häll över konjaken och tänd på den.
Häll tillbaka gräddsåsen och låt det hela sjuda 1-2 min.
- Servera bakad potatis eller potatisgratäng och haricots verts.
Publicerat den
26 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Min första flambering. Hur enkelt och gott som helst!! Och snabbt! Jag hade ugnsbakad sötpotatis till.